• 100% duurzame recycling
  • Snelle en betrouwbare service
  • Weeelabex- en NIWO-gecertificeerd
  • Maximale waarde voor uw herbruikbare printplaten
Printplaten in alle soorten en maten

Zorgeloze printplaat recycling en inzameling van al uw printplaten

Printplaten met waardevolle edelmetalen
U heeft er wellicht nog nooit van gehoord, maar een printplaat is standaard geïntegreerd in elektronische apparaten. Een printplaat is een plaat met schakelingen die alle elektronische componenten met elkaar verbindt. Met andere woorden: het kloppend hart van het apparaat. Printplaten beschikken over diverse waardevolle edelmetalen als goud, zilver, koper en palladium.

De waarde van printplaten varieert
De waarde van printplaten kan enorm variëren (van 1 euro per kg tot wel 150 euro per kg) en is vaak afhankelijk van de functionaliteit van het apparaat. Hoe complexer de taak die het apparaat moet verrichten, hoe meer componenten de printplaat heeft en hoogwaardiger de chip die erin zit. Zo heeft de printplaat van een stofzuiger minder waarde dan de printplaat van een laptop of telefoon.

Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met het recyclen van gebruikte printplaten en voorzien u graag van deskundig advies. Zij kunnen tevens een nauwkeurige inschatting maken van de geschatte opbrengst.

Waterschoot Recycling heeft jarenlange ervaring met het recyclen van hoogwaardige printplaten. Onze ervaring leert dat recyclen u vaak meer oplevert dan u denkt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en waardebepaling.
Waarde in edelmetalen

Het versmelten van printplaten tot herbruikbare edelmetalen

Het recyclen van printplaten draait volledig om het terugwinnen van waardevolle edelmetalen. Printplaten zitten vol goud en zilver omdat sterke metalen nodig zijn voor de geleiding van elektriciteit en bescherming tegen corrosie.

Het proces van recycling verloopt via smelterijen. De printplaten worden eerst veilig ingezameld, waar ze in kleine fracties van elkaar gescheiden worden en versmolten totdat de edelmetalen overblijven. Die worden verhandeld voor hergebruik.

Weten wat uw printplaten mogelijk kunnen opleveren? Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze specialisten.

Afspraak maken

Waarde halen uit uw gebruikte printplaten?

Met onze QuickScan geven we u direct inzicht in de waarde van uw elektronica. Zo houdt u er nog een mooi bedrag aan over!

DSC01891
Goed en duidelijk!

Goede en duidelijke service op een vriendelijke manier.

— H. Claassen
Snelle service!

Snelle en vlotte afhandeling. 150 laptops gecertificeerd laten vernietigen.

— Jolanda
Goede service!

Wij zijn fijn en goed en snel geholpen door de klantenservice van Waterschoot Recycle.

— Kyra
Snel geregeld zonder problemen

Gewoon aardige medewerkers allemaal.

— Fam. Jansen
Zeer nette metaal prijzen

Zeer nette prijzen voor oud metaal en snel geholpen.

— H.Bos
Verloopt soepel en gedetailleerd

Met een telefoontje was ik in staat om de aanmelding bij Waterschoot te regelen. Alle informatie m.b.t. tarieven werden gegeven en een duidelijke bevestiging volgde per email.

— Peter
Onze werkwijze

Zorgeloos recyclen tegen een eerlijke prijs

Voor welke vorm van recycling u ook kiest, bij Waterschoot Recycling kunt u er zeker van zijn dat u volledig ontzorgd wordt door onze experts. Van betrokken ophaalservice tot optimaal hergebruik en veilige datavernietiging. Tegen een eerlijke en marktconforme prijs.

Bekijk onze inkoopprijzen
DSC02372